sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Să îl ajutăm pe Răzvan Ghenghe!

       La vârsta de 17 ani, Răzvan Ghenghe trebuie să treacă printr-o operație dificilă pe creier. Diagnosticul medicilor – chist arahnoidian, dimensiuni 19/14/16 mm cu afectare a centrilor de memorie și risc de compresie pe centrii respiratori. Operația poate fi efectuată doar cu neuronavigație laparoscopică, operațiune ce costa 30.000 euro. Spitalele care pot efectua acest gen de intervenții cu șanse mari de reușită se află în Germania și Turcia.

    Apropiații lui Răzvan îl descriu ca pe un om cu o inimă mare, un prieten bun care este mereu acolo pentru tine și care te face să razi oricât de trist ai fi. Una dintre puținele persoane de încredere cu o percepție matură asupra realității în care trăim. În ciuda diagnosticului care ar fi putut să îl schimbe ca persoană, Răzvan și-a menținut caracterul vesel și bunăvoința față de cei din jurul lui.
Orice donație contează!
Conturile BancPost:
CONT ÎN LEI:
Nume: GHENGHE RAZVAN MIHNEA
IBAN: RO03BPOS24011661999RON01
CNP: 1971017226808
CONT ÎN EURO:
nume: GHENGHE TUDOR RAZVAN
IBAN: RO18BPOS24002827232EUR01
CNP: 1650413221144

Banca: BANC POST filiala: Iasi

Cuvinte pentru copii- proiect pentru înființarea unei biblioteci la Școala Pocreaca

Colegiul  „Sfântul Nicolae”, împreună cu Revista Phénix și Club IQ Iași, apelează la bunăvoința voastră pentru a-l aduce pe Moș Nicolae și la cei care au fost defavorizați în această privință.
Cuvinte pentru copii este un proiect ce are ca scop principal înființarea unei biblioteci la Școala Pocreaca. Pentru că Moș Nicolae nu vine doar cu niște cărți, ne propunem să adunăm, pe lângă acestea, și dulciuri, rechizite, jucării, sau chiar și bani, de care vor beneficia exclusiv copiii respectivi.

Donațiile pot fi făcute până pe 5 decembrie 2014, urmând ca pe 8 decembrie acelor copii să li se facă o vizită, să li se ofere cadouri și, desigur, să li se aducă un zâmbet pe față în prag de sărbători.
          Pocreaca este o localitate aflată nu foarte departe de Iași, dar condițiile în care învață copiii de la școala din sat sunt, din păcate, cu mult îndepărtate de cele normale. De aceea, cele trei organizații își propun o strângere de cărți în cadrul acestui eveniment pentru a putea înființa o mică bibliotecă acolo, unde elevii să poată beneficia de accesul la informație și la lectură. Cărțile nu trebuiesc să fie neapărat noi, dar măcar într-o stare bună și dăruite din suflet pentru a putea fi folosite de către învățăcei.
          Persoane de contact:
          Colegiul Sfântul Nicolae (vis-à-vis de Teatrul Național): Valentin Iulian Țoc
          Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași: Alexandru Plamadă, Mara Mațcu, Raluca Litianu


miercuri, 26 noiembrie 2014

Ieşeni, se redeschide pationoarul!

   Palas Ice se redeschide sâmbătă, 29 noiembrie 2014, la ora 14.00 şi va funcţiona zilnic, în sezonul rece.

   Patinoarul din parc are o suprafaţă de 1.200 mp şi poate găzdui până la 300 de iubitori ai mişcării pe gheaţă. Palas Ice va fi deschis de luni până vineri, în intervalul orar 12.00 – 22.00, iar sâmbăta şi duminica, între orele 09.00 – 23.30. Din 6 decembrie, în zilele de week-end, primele trei serii (09.00 – 12.00) sunt dedicate celor care doresc să înveţe tainele patinajului împreună cu un instructor specializat.
    Pentru o oră şi jumătate de mişcare pe gheaţă, tariful este de 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Persoanele care nu deţin patine, le pot închiria de la Palas Ice pentru 10 lei. Un curs de patinaj cu instructorul costă 20 de lei.
   Patinoarul Palas Ice beneficiază de tehnologie performantă de răcire şi menţinere a gheţii, fiind funcţional până la o temperatură de maximum 12 grade Celsius.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Donează o jucărie și o carte pentru copiii din Glodenii Gîndului!

Prietena mea Maura Anghel îmi povestea de un proiect frumos la care lucrează. Este vorba de o campanie foarte frumoasă, care este dedicată copiilor de la Grădiniţa şi Şcoala Generală din Glodenii Gândului din judeţul Iaşi. 

Ce își propun inițiatorii acestei campanii este ca de Crăciun fiecare dintre micuți să primească o jucărie şi o carte. La copiii din satele Moldovei Moş Crăciun ajunge mai greu şi de aceea Maura și cîțiva colaboratori de-ai ei vor să ajute să le ofere bucurii şi lor. Vă invit să-mi fiţi alături în această campanie iniţiată de Via Naturalia şi Farmacia Mecop Vet Ţibăneşti. Felicitări Irina Dolhascu şi Denisa Timofte pentru gândurile bune trimise copiilor! Mulţumiri Clinicii Susanu pentru ca a răspuns imediat invitaţiei Maurei!
Oricare dintre noi care are acasă jucării sau cărți care ar putea fi donate, o poate face intrînd pe pagina https://www.facebook.com/events/883430725023086/?notif_t=plan_user_joined.

luni, 17 noiembrie 2014

Talente adevărate la Iași Guitar Festival 2014

     „IAȘI Guitar Festival 2014 – Ediția a VII-a” este un eveniment de tip cultural-artistic, realizat în acest an în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor şi Asociatia Culturală “Moldavia” Iași, având ca perioadă de desfăşurare intervalul  21 - 22 noiembrie 2014.

     Vineri, 21 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival vă invită la  un recital extraordinar de chitară clasică susținut de trei valori autentice ale tinerei generații: Eugen Toboș (Suceava), Ilie Dragoș Vasile (Iași) și Tudor Ilie Lăzăruc (Botoșani) - tineri premiați la edițiile anterioare ale concursului de chitară clasică IAȘI Guitar Festival.
    Eugen Toboş a început să studieze chitara clasică la vârsta de 10 ani, cu profesorul  Ilie Aurelian Zugrav, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, iar în prezent este student în anul I la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, unde studiază cu lector univ. dr. Daniel Dragomirescu.
De la vârsta de 11 ani a început să participe la concursuri și festivaluri de profil, obținând peste 40 de premii, situându-se mereu pe primele locuri. Câteva rezultate: Marele Premiu la Iași Guitar Festival, Premiul I cu punctaj maxim la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală Cluj-Napoca, Premiul I și finalist la Concursul Internațional „Lira de Aur” Suceava, Locul II la Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Sinaia și Locul III la Festivalul Internațional de Chitară Clasică „Transilvania” Cluj-Napoca. A susținut concerte și recitaluri în mai multe orașe din țară și străinătate.
   Ilie Dragoș studiază chitara clasică de la vârsta de 8 ani. În prezent este elev al Colegiului Național de Arte din Iași coordonat de profesorul Marius Țimpău. Performanțele în domeniul chitarei clasice îl îndreptățesc să aspire la un viitor artistic de excepție. A obținut premiul I la Concursul „George Georgescu” Tulcea (2009, 2010); Premiul I la Concursul „Lira de Aur” (2010, 2012, 2014); Premiul I la Olimpiada de Interpretare Instrumentală (2008, 2011, 2013, 2014); Premiul I la „Iași Guitar Festival” (2012); Premiul I la „Severin Guitar Festival” (2013).
   Tudor Lăzăruc este elev al Liceului de Artă "Ştefan Luchian" Botoşani, coordonat de profesorii Ștefan Trifan și Carmen Cojocariu. A participat la numeroase competiții de profil naționale și internaționale obținând multiple distincții: Premiul I & Premiul II la Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA (2010), Premiul III la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti “Eduard Pamfil” București (2010), Premiul I & Premiul II la Olimpiada Naţională de Muzică şi Coregrafie (etapa zonală și etapa naţională 2011), Premiul II & Premiul III la Festivalul Internaţional de Chitară Terra Siculorum Odorheiu Secuiesc (2011), Premiul "Ciprian Porumbescu" cu punctaj la cea de-a 35-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală "Lira de Aur" Suceava (2014).
     Sâmbătă, 22 noiembrie 2014, IAȘI Guitar Festival aduce în scenă instrumentiști importanți și valoroși ai momentului reuniți pe scena concertului live Petran & Friends: Daniel Dragomirescu - chitară clasică & chitară electrica, Dan Spînu - chitară bass, Andrei Roșulescu - chitara electrică, Adi Enescu - tobe, Cosmin Isar - tobe, Theodor Popoescu - tobe, Laur Frătotișteanu - chitară bass, Dan Macovei - chitară bass,Liviu Suman(clape),Manuel Giugula(clape),Razvan Nica(chitara),George Moloci, Petran Paveliuc - chitară electrică. Concertul aduce în prim plan două impresionante tinere talente din lumea muzicii chitaristice iesene si din tara: Alex Amarii - câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a V-a, în prezent student al Universității de Arte "George Enescu"  Iași și Andrei Cerbu - elev la Colegiul "Costache Negruzzi" Iași - câștigătorul concursului de chitară electrică IAȘI Guitar Festival ediția a VI-a și finalist la "Românii au talent", ediția a IV-a, în prezent chitaristul legendarei trupe Phoenix.
     Concertul va avea loc începând cu ora 17.00 în Wunderbrau 365 (fostul Dublin).
     În planul secundar al festivalului se înscrie concursul de chitară electrică, care v-a avea loc in data de 22 noiembrie orele 12 in Wunderbrau 365,  precum şi Gala Laureaţilor competiției, care va avea loc în deschiderea concertului Petran & Friends.
La concursul de chitara electrica s-au inscris 8 concurenti din regiunea Moldovei respectiv: Iasi, Galati, Suceava si Husi.



Femei de afaceri cu stil, un eveniment foarte reuşit!

     Sîmbătă am fost la un eveniment din...curiozitate. Am ales foarte bine. Mă bucur că am participat la evenimentul Femei de afaceri cu stil organizat de JCI Iaşi. Au fost 8 ore interesante unde persoane diverse au vorbit despre reuşita lor în afaceri dar şi despre piedici. Mi-a plăcut că am descoperit o altă latură a unor doamne sau domni pe care îi ştiam de la evenimente mai sobre.

     Organizarea a fost exemplară. da, ţi-a ieşit foarte bine, Carmen Ungureanu şi ai avut o echipă frumoasă, care şi-a dorit să ne facă să ne simţim în pielea noastră, Speakerii au vorbit nici foarte puţin dar nici prea mult şi au transmis lucruri esenţiale. Nici un personaj cu nasul pe sus chiar dacă cifra de afaceri a vorbitorilor este mare. Fără figuri, fără mofturi, numai politeţe şi mult bun simţ.
     Am plecat de la eveniment cu idei noi, cu impresii bune, cu gîndul că echipa JCI Iaşi a fost la înălţime şia reuşit să aducă peste 150 de persoane, în mare parte femei din mai multe domenii de activitate. A fost o zi petrecută alături de doamne cu stil printre care Camelia Şucu, Doina Cepalis, Mihaela Grigore, Brînduşa Bordeaianu şi multe alte femei foarte interesante.
   

joi, 13 noiembrie 2014

PRIETENII COPIILOR SPECIALI Eveniment caritabil în beneficiul copiilor și tinerilor cu autism


          Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) – filiala Iași, împreună cu partenerii săi Fonoteca Excelenței și Revista “Glare”, organizează joi, 4 decembrie 2014, ora 18.00, în sala mare a Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul” Iași, spectacolul caritabil “Prietenii copiilor speciali”.

Scopul evenimentului este strângerea de fonduri necesare continuării activităților desfășurate  de ANCAAR Iași pentru copiii și tinerii cu autism, beneficiari ai organizației. Spectacolul este organizat în apropierea datei de 3 decembrie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, din dorinta de a marca aceasta zi și pentru a aduce în atenția comunității nevoia de integrare socială a persoanelor cu dizabilităţi.
La invitația noastră de a se implica în acest spectacol au răspuns afirmativ un număr neașteptat de mare de copii extrem de talentați, copii despre ale căror povești de viață puteți citi în Fonoteca Excelenței.
Pe scena prieteniei vor urca: Andrei Mihnea Cerbu (finalist la “Românii au talent”, membru al trupei “Phoenix”), Alexandru David (pictură), Tora Hamre (actorie),  Radu Miron și Iustin Oatu (olimpici naționali și internaționali), Bianca Teleman (pantomimă), Ansamblul Plaiuri Pascanene (folclor), Vladimir Cantemir (tobe) și Clubul de gimnastică aerobică “Gimnis”, Rareș Gherman (chitară), Ilie Dragoș (chitară clasică),  Mădălina Ivancia (vioară), elevi ai Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă” (Liviu Scripcariu,Ștefania Turcu – vioară și Trupa de teatru “Licurici”), Zaharia Răzvan & Târzianu Ana-Maria și Hegheduș Bogdan & Holicov Ana-Maria (dans sportiv).
„Îi aşteptăm pe ieşeni la acest eveniment care dorește să promoveze prietenia și acceptarea persoanelor cu dizabilități. Fiecare dintre noi poate deveni prietenul unui copil special pe care să-l accepte și să-l susțină”, ne-a declarat Carmen Ghercă, președinta ANCAAR Iași.”
Intrarea la spectacol se face pe bază de invitație. Prețul unei invitații este de 40 de lei, iar fondurile strânse din vânzarea lor vor fi donate ANCAAR Iași.


Pentru detalii și rezervări: Carmen Ghercă, președinte ANCAAR Iași, Tel: 0729 914094, e-mail: carmen_gherca@yahoo.co.uk

miercuri, 5 noiembrie 2014

Află cum poţi fi o FEMEIE DE AFACERI CU STIL

JCI Iasi organizeaza a 5-a editie a conferintei „Femei de Afaceri cu Stil”. Evenimentul din acest an va avea loc Sâmbătă, 15 Noiembrie, între orele 09.00 și 18.00, la Palas Mall Iași (sala Chopin Congress Hall) şi va reuni nume de referință pentru antreprenoriatul feminin din România, profesioniste din diverse arii, reprezentante care întruchipează conceptul de „femei de succes în România”.
Evenimentul se va derula sub forma a şase ore de sesiuni interactive.  Conferinţa va fi structurată pe mai multe arii de interesantreprenoriat feminin, dezvoltare personală, branding personal, evoluție în carieră, dezvoltarea afacerii, sănătate, spiritualitate, fashion, stil, atitudine și ținută în afaceri.
La eveniment se vor afla:
·        Camelia Șucu, antreprenor, proprietarul retailerului de mobilă Class Living
·        Andrei Laslău, medic rezident (chirurgie generală) Spitalul Clinic de Urgență „Sf.Ioan” București
·        Elena Manolache, director de marketing, PR și comunicare Toyota Iași
·        Brândușa Bordeianu, make-up artist de renume, cu numeroase colaborări în showbiz-ul românesc
·         Raluca Chilianu, astrolog și formator autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări (fost CNFPA).
·        Rodica Lupu, antreprenor, expert în afaceri europene, managerul proiectului “Actionam Responsabil – Reteaua Sociala RSC”
·        Mihaela Grigore, medic primar obstretică-ginecologie, managerul Centrului Medical Medis
·        Alexandra Andriescu, designer și Fondator Maison CHOUCHOU
·        Florinel Ioan  Chiș, antreprenor și expert în comerț online.
 Proiectul „Femei de Afaceri cu Stil” a pornit în anul 2011, fiind o iniţiativă marca JCI Iaşi. Seria de conferinţe anuale îşi propune să creeze o comunitate dinamică de femei de afaceri, cu spririt întreprinzător, care aspiră la succes. Ultimele patru ediţii ale evenimentului a strâns sute de participante şi peste 30 de speakeri, printre care Mihaela Berciu – Consultant de imagine; Uca Marinescu – cea mai cunoscuta femeie explorator din Romania si Președinte a Comisiei de Sport și Mediu din cadrul Comitetului Olimpic Român; Dana Jianu  - Director al Centrului Medical ProEstetica; Mihaela Tatu; Daniela Palade Teodorescu – Redactor Sef al Revistei Avantaje.


sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Fără prejudecăți!

     Toleranța. Cît de toleranți suntem cu semenii? Ar fi multe răspunsuri ce provin din comportamentul celor din jur. Aștept ziua cînd oamenii nu vor mai întoarce capul pe stradă cînd văd un negru sau un asiatic. Percepția este total greșită că, dacă am tolera astfel de persoane, le-am integra în gruprile noastre de prieteni, ar putea deveni lideri și am fi dați la o parte. Suntem ființe umane și colaborarea între culturi și popoare ne deschide ochii, poate ridica bariere și poate doborî prejudecăți. Noi suntem cei care ridică ziduri, refuză a da o șansă unora care nu au aceeași culoare a pielii ca a noastră. Primii pași sunt mai grei dar nu imposibili.
        Fiecare chip are în spate o poveste pe care ca jurnaliști o putem asculta, descifra, relata, în speranța ca populația să afle adevărul. Un negru nu este neapărat un hoț sau un sclav. Un asiatic nu va fi nepărat un muncitor pe un vapor care face lucruri pentru Europa de Est.
       Cum scăpăm de prejudecăți și am putea fi toleranți? Prin puterea exemplului. Dacă eu sunt tolerant și tu, el, ei, ele pot fi toleranți. Asta nu înseamnă că cineva pierde ceva, ba poate reprezenta un avantaj pentru că intri în contact cu persoane din alte culturi și orizontul va fi mai vast.

       Hai să renunțăm la prejudecăți și să fim mai toleranți!