luni, 26 septembrie 2016

Expozitia “ Micii artisti unesc Iașul cu lumea”

    Expozitia “ Micii artisti unesc Iașul cu lumea” poate fi văzută, la Hotel Unirea din Iaşi pînă pe data 7 octombrie 2016.  Aici expuse lucrările copiiilor ieșeni care au participat la International Festival Pediatric Patients’ Paintings, Budapesta 2016. 

  Concomitent cu expoziția de la Iași, au loc expoziții în 30 de orașe din 23 de țări cum ar fi: India, România,SUA, Iran, Ungaria, Germania , Tunisia, Turcia, Egipt , China, Grecia, Brazilia, Spania etc.

  Expun Amalia Arăriţei care este elevă în clasa a V a la Şcoala gimnazială alexandru cel Bun din Iaşi. Ea are ca hobby desenul. Un alt copil care expune este Teofil Ciuciuleţ, elev în clasa a IV a la Şcoala George Călinescu din Iaşi.
   Ştefana Melinte este în clasa a VII a la Liceul pedagogic din Iaşi şi în top 8 la acest concurs.George Melinte este elev în clasa a IX a la Seminarul teologic din Iaşi.
   Alexandru David este elev în clasa a V a la Colegiul de Arte Octav Băncilă din Iaşi, multimedaliat la concursuri naţionale şi internaţionale.
  Săptămîna aceasta o delegaţie din Iaşi din care face parte şi pictorul Alexandru David va pleca la Budapesta pentru a prelua oficial ştafeta organizării în anul 2017 a acestui interesant eveniment. Pe 30 septembrie, tot aici vor fi premiaţi copii din întreaga lume.
   Prima ediţie a fost în Teheran şi iată ca urmează Iaşul după care expoziţia va fi organizată la Bonn. La Teheran a fost adus un copil în căricior cu rotile, lucru de apreciat.





  Pentru ediţia din acest an, David a invitat să aducă lucrări copii din Iaşi şi iată că evenimentul aduce în prim plan copii care sunt mai puţin cunoscuţi prin intermediul lui David care deja este un brand al Iaşului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu