luni, 26 septembrie 2016

Expozitia “ Micii artisti unesc Iașul cu lumea”

    Expozitia “ Micii artisti unesc Iașul cu lumea” poate fi văzută, la Hotel Unirea din Iaşi pînă pe data 7 octombrie 2016.  Aici expuse lucrările copiiilor ieșeni care au participat la International Festival Pediatric Patients’ Paintings, Budapesta 2016. 

  Concomitent cu expoziția de la Iași, au loc expoziții în 30 de orașe din 23 de țări cum ar fi: India, România,SUA, Iran, Ungaria, Germania , Tunisia, Turcia, Egipt , China, Grecia, Brazilia, Spania etc.

  Expun Amalia Arăriţei care este elevă în clasa a V a la Şcoala gimnazială alexandru cel Bun din Iaşi. Ea are ca hobby desenul. Un alt copil care expune este Teofil Ciuciuleţ, elev în clasa a IV a la Şcoala George Călinescu din Iaşi.
   Ştefana Melinte este în clasa a VII a la Liceul pedagogic din Iaşi şi în top 8 la acest concurs.George Melinte este elev în clasa a IX a la Seminarul teologic din Iaşi.
   Alexandru David este elev în clasa a V a la Colegiul de Arte Octav Băncilă din Iaşi, multimedaliat la concursuri naţionale şi internaţionale.
  Săptămîna aceasta o delegaţie din Iaşi din care face parte şi pictorul Alexandru David va pleca la Budapesta pentru a prelua oficial ştafeta organizării în anul 2017 a acestui interesant eveniment. Pe 30 septembrie, tot aici vor fi premiaţi copii din întreaga lume.
   Prima ediţie a fost în Teheran şi iată ca urmează Iaşul după care expoziţia va fi organizată la Bonn. La Teheran a fost adus un copil în căricior cu rotile, lucru de apreciat.





  Pentru ediţia din acest an, David a invitat să aducă lucrări copii din Iaşi şi iată că evenimentul aduce în prim plan copii care sunt mai puţin cunoscuţi prin intermediul lui David care deja este un brand al Iaşului.

miercuri, 7 septembrie 2016

Vrei să fii Dăruitor de Zâmbete pentru copii?

    Anul acesta, Salvați Copiii Iași împlinește 25 de ani de când aduce zâmbete pe chipurile copiilor. Se spune că fericirea stă în lucruri simple însă noi, de-a lungul acestor ani, am întâlnit copii cărora le lipseau până și lucrurile mărunte care să-i facă fericiți. De aceea, prin toate acțiunile echipei, alături de parteneri, sponsori și voluntari, s-a propus să se transforme în Dăruitori de Zâmbete pentru acești copii. 

   Indiferent care este statutul său profesional sau social, indiferent de vârstă sau de experiență, un Dăruitor de Zâmbete este, în primul rând, un om bun. El știe cât de important este un zâmbet în calea către fericire și este dornic să-l dăruiască unui copil.
  Așadar, un Dăruitor de Zâmbete se alătură campaniei Zâmbet în dar și își propune să strângă, alături de ceilalți Dăruitori, fondurile necesare pentru a sprijini peste 100 de copii din zona de NE a României pentru care estimativ ar fi nevoie de 90.000 lei. 

   Partea frumoasă a activității unui Dăruitor de Zâmbete este că el poate acționa oricum dorește. Poate face o donație direct către noi, poate găsi pe cineva care, la fel ca el, își dorește să facă bine sau poate să se joace strângând fonduri.
Acestea sunt câteva dintre ideile noastre jucăușe, însă fiecare Dăruitor este liber să acționeze cum vrea:
  • Evenimente sportive, precum fotbal, scrimă, cros, biking;
  • Evenimente dedicate familiei;
  • Talcioc de jucării;
  • Ateliere de pictură;
  • Dăruirea zilei de naștere;
  • Ziua Zâmbetelor cu angajați îmbrăcați în personaje de poveste;
  • Vânzare de mere, prăjituri și alte bunătăți.

   Dacă îți place propunerea dă-ne de știre la: iasi@salvaticopiii.ro,  irina.hazincop@salvaticopiii-iasi.ro

vineri, 2 septembrie 2016

Ce filme puteţi vedea la Meru Iași

    Duminică, pe 4 septembrie, de la ora 20:30, KineDok vă invită la Meru Iași să vizionați și să discutați filmul „Bear Island” (2014, r. Inge Wegge, Edda Grjotheim, Norvegia). Documentarul va fi subtitrat în limba română și va dura 78 de minute. Intrarea este liberă!

    Festivaluri:
1. 2014 North Cape Film Festival
2. Bergen International Film Festival 2014
3. TIFF - Tromsø International Film Festival 2015
4. The Norwegian Documentary Film Festival 2015
5. The Norwegian Short Film Festival 2015
6. Ombak Bali International Surf Film Festival 2015
7. Nord / Nordost Surf Film Festival Berlin 2015
8. Screenplay Film Festival, Shetland 2015
9. Fjellfilmfestivalen - Norwegian Mountainfilm Festival 2015
10. Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy 2015
    MERU vă invită să vizionați o serie de 12 filme, în fiecare lună, după următorul program:
4.09.2016 20:30 Bear Island
25.09.2016 20:30 Drifter
2.10.2016 20:30 Îmi place asta super mult, cel mai tare
6.11.2016 20:30 Mame și fiice și O lume nouă
4.12.2016 20:30 6 grade