luni, 6 februarie 2017

Atelierul de educație nonformală BIBLIOTECA VIE

     Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează marți, 7 februarie 2017, între orele 10.00-14.00, la Filiala „Ion Creangă” (Casa Sindicatelor Iași, etaj), atelierul de educație nonformală BIBLIOTECA VIE.

    Evenimentul are loc la inițiativa Fundației Serviciilor Sociale Bethany Iași și este organizat pentru elevii cu merite deosebite, dar cu dificultăţi de natură financiară sau socială din comunitățile Liteni, Vlădeni și Dobrovăț (județul Iași), dar așteptăm și alți doritori. Activitatea va debuta cu o sesiune de informare despre serviciile bibliotecii și va fi urmată de un atelier de educație nonformală de tip „Bibliotecă Vie”, cu o componentă de orientare vocațională care va pune accent pe dezvoltarea personală și orientarea tinerilor în viața profesională de mâine, pentru a-i ajuta să ia deciziile cele mai potrivite privind educația și dezvoltarea profesională, acest lucru fiind posibil prin prezența unor reprezentanți din mediul de afaceri ieșean, care vor îndeplini rolul de Cărți Vii.
„Biblioteca Vie” este o metodă care dezvoltă abilităţile de comunicare şi relaţionare cu membrii colectivității şi încurajează atitudinile deschise, nondiscriminatorii şi dialogul intercultural, prin faptul că valorifică diferenţele şi particularităţile oamenilor. De asemenea, are rolul de a dezvolta abilitățile de recunoaştere şi înţelegere a propriilor sentimente, emoţii, păreri, motivaţii, precum şi efectele acestora asupra celorlalţi.
   (Comunicat de presă Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu