vineri, 17 februarie 2017

Rezultate minunate pentru Trupele de teatru francofon



Trupele de teatru francofon Les Apos' și Mooz de la Colegiul Național "Mihai Eminescu" au participat în perioada 5-11 februarie la Festivalul Internațional de Teatru școlar francofon de la Sorrento, Italia, ediția a XIV-a. Participanții au venit la festival de la Liceul francez din București, din Belgia, dar și de la școli de teatru din Paris și Nanterre. Spectacolul Je commence, dramatizare după romanulL'enfant de Noe de Eric-Emmanuel Schmidt (regia Mira-Maria CUCINSCHI și Emilia BURNUSUZ) a obținut premiul pentru folosirea impecabilă a limbii franceze și pentru armonia interpretării colective. Spectacolul OM al trupei Mooz, după texte din Matei Vișniec, Fernando Pessoa și Xavier Durringer (regia Mira-Maria CUCINSCHI) a primit premiul pentru scenografie și originalitate și a fost remarcat pentru rafinamentul regiei și al interpretării individuale.

Cele două spectacole vor putea fi vizionate și în Iași, în cadrul festivalului județean Hai la teatru, în perioada 21-22 martie, la Teatrul Luceafărul, dar și în perioada 20-24 aprilie în cadrul festivalului național Teatru sub castani, organizat de Colegiul Național "Mihai Eminescu", festival la care vor participa, în premieră, și trupe de teatru din Europa.

La nivel național, Colegiul Național «Mihai Eminescu» este renumit pentru școala sa de teatru, iar cele două trupe coordonate de prof. Mira CUCINSCHI au obținut numeroase premii la festivaluri naționale și internaționale de teatru școlar. 
( Comunicat de presa ISJ Iasi)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu