vineri, 3 martie 2017

Concursul interdisciplinar matematică-fizică-științe „Henri Coandă”

Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași organizează, în data de 4 martie 2017, Concursul interdisciplinar matematică-fizică-științe „Henri Coandă” (lucrare scrisă individuală) și Nova-concursul „Henri Coandă” (postere - concurs pe echipe), adresat elevilor claselor IV-VIII spun reprezentanții ISJ Iași. 
Concursul, cuprins în Calendarul Societății de Științe Matematice din România și în Calendarul Activităților Educative Regionale 2017, aflat la a VIII-a ediție, are ca obiectiv general stimularea potențialului creativ al elevilor prin organizarea unor probe interdisciplinare individuale şi în echipă.
Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului „Performanța în universul științelor – perspectivă interdisciplinară”, iar la ediția din acest an și-au anunțat participarea, la secțiunea Lucrare scrisă individuală, peste 400 de elevi din județul Iași și din Republica Moldova (Liceul de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Prim”, Școala Primară de Creativitate şi Inventică ,,Prometeu-Junior”, Centrul Municipal de Excelenţă din cadrul Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport – Chişinău). La secțiunea Postere, participă cu lucrări peste 70 echipe de elevi din județele Arad, Argeș, Botoșani, Buzău și Iași adaugă reprezentanții ISJ Iași. 
Competiţia a fost concepută cu scopul de a le insufla elevilor pasiunea pentru disciplinele din aria curriculară „Matematică şi Ştiinţe ale naturii” şi a-i motiva pentru studiul aplicativ al acestora.

Festivitatea de premiere va avea loc duminică, 5 martie 2017, ora 10, în sala de sport a Colegiului Național „Garabet Ibrăileanu” spun reprezentanții ISJ Iași. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu