luni, 22 mai 2017

„ECOLOGIŞTII în acţiune: curăţăm cartierul!”

                                                
Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, Asociația de Proprietari „Bl. R1 – Str. Plăieşilor nr. 1” Iași și Garda de Mediu Iași, organizează miercuri, 24 mai de la ora 9,30, o acțiune de ecologizare în zona Alexandru cel Bun.
Proiectul are o puternică latură educativă, motivându-i pe oameni să nu mai arunce deşeurile pe stradă. De asemenea, se are în vedere conștientizarea cetățenilor pentru a transmite un comportament eco-civic și către celelalte categorii de cetățeni ai cartierului, mai puțin informați în acest sens.
Scopul proiectului este educarea elevilor şi adulților în spiritul păstrării curățeniei şi al respectului faţă de mediul înconjurător. Peste tot în jurul nostru suntem agresați de cantitățile de gunoaie, care invadează spațiile verzi. 
       La acțiunea de ecologizare vor participa: echipa de proiect, elevi, părinți și membri ai asociaţiilor de proprietari din cartier. Voluntarii vor fi împărţiţi pe echipe, li se vor repartiza unelte, saci  şi mănuşi şi li se va repartiza o arie, pe care o vor igieniza. Gunoiul va fi strâns în saci şi depus în spaţiile indicate, iar apoi va fi ridicat de către angajații Salubris. În cadrul acţiunii vor fi distribuiţi fluturaşi cu îndemnuri pentru păstrarea curățeniei spațiilor verzi.
      Proiectul se va desfășura în cadrul unui parteneriat: asociații de proprietari şi scoli din cartier.      
La finalul proiectului, vor fi acordate diplome voluntarilor, elevii vor completa chestionare, din care să rezulte impactul acestei activități asupra lor și se va realiza un punct de documentare al școlii.

            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu